Як знищити Femen

Довго утримувався від написання блогу про останні події навколо FEMEN, аби не провокувати голосного стукання клавіатурою і гучних дискусій в коментарях. Але все ж немає сили відмовитися.

Підкинули зброю. Всі розуміють, що підкинули, бо важко повірити в те, що FEMEN справді готувалися до збройної боротьби в ім'я ліберальної революції. Якби це було правдою, то це б означало, що тисячі радикалів в Україні мали б виконати сепуку. Адже в них є багато слів про революцію, але зброї в офісі немає. І добре що немає, адже адекватна революційна тусовка не повинна її там тримати.

Погано, що зброю підкинули міліціонери. Тобто цей досвід вони цілком можуть застосувати і не лише щодо FEMEN. Будь-яка організація, неугодна режимові може в будь-який момент очікувати обшуку, що завершиться побєдоносним вилученням вибухівки чи чогось подібного. Влада своїми недолугими діями робить із «феменш» гонимих страждалиць і за співчуттями громадськість забуває як ще рік тому обурювалися з «хрестоповальної акції». Так склалося, що в протистоянні держави з громадянами суспільні симпатії на боці громадян. Навіть кримінальних злочинців десь глибоко в душі наш пострадянський народ жаліє більше, ніж міліціонерів. Доказом цього є невмируща популярність шансону серед широких народних мас.

Натомість суспільство мало хвилює боротьба «бонів» і «шавок», протистояння футбольних ультрас, конкуренція між ОПГ.

Я переконаний, що FEMEN не повинно бути в Україні. І щиро вітаю їхнє рішення згорнути свою діяльність в нашій країні. Але обурює те, що їх зламала сила апарату державного примусу, а не громадянська спільнота з протилежними цінностями.

Мудрий державний діяч не робив би цирку із підкиданням зброї, а просто заплющив би очі на те як «феменш» накрила організація з гіпотетичною назвою «Воїнство Христове».

5 коментарів

Святослав Вишинський
Їх можна було просто притягнути до відповідальності за образу почуттів віруючих, вандалізм і все інше — при підтримці всіх християнських церков, включаючи католиків і протестантів — для повноцінної легітимації перед міжнародним співтовариством. У випадку «Femen» у квартирах активісток вірогідніше знайти незадекларовану валюту чи навіть наркотики, а не холодну чи вогнепальну зброю в організаційному офісі. Міліції, як завжди, бракує уяви і реалізму.
Андрій Рибалко
Я не прихильник запровадження кримінальної відповідальності за образу почуттів віруючих. От я вважаю Перуна пеньком і публічно заявляю про це. Тобто ображаю почуття віруючих неоязичників. Тут дуже тонка грань.
Михайло Шморгун
«Перун прийде — порядок наведе!» (с)
Святослав Вишинський
А хтось у «Femen» вважає пеньками дерев'яні хрести і діє відповідно. Які тоді претензії?
Андрій Рибалко
Претензії не в правовій, а в моральній площині.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте